Manteli luokitellaan yleisesti pähkinäksi, mutta se on puussa kasvava kivihedelmä. Manteli on vanhimpia viljeltäviä hedelmäpuita, ja sen suurin tuottaja on tasaisen lämmin Kalifornia. Manteli on erinomainen välipala- ja eväspähkinä. Niitä voi syödä sellaisenaan kuorettomana tai kuorellisina, tai vaikka rouhittuna aamujugurtin joukossa. Niistä voi tehdä helposti myös tahnoja ja ne sopivat hyvin makeaan ja suolaiseen leipomiseen. Mantelit ovat perinteinen joulun herkku rusinoiden kanssa ja joulupuuron joukosta voi joku onnellinen myös löytää onnea tuovan mantelin.
AINESOSAT:
Kokonaisia kuorellisia manteleita
RAVINTOARVOT/100g:
Energia 2431 kj/581 kcal, Rasva 50,6g, josta tyydyttynyttä 3,9g, Hiilihydraatti 9,5g, joista sokereita 5,0g, Ravintokuitu 10,4g, Proteiini 21,9g, Suola 0,07g
PAKKAUKSESSA:
80g
SÄILYTYS:
Huoneenlämmössä
Tuotteen ainesosat ja ravitsemustiedot voivat poiketa verkkosivuilla ilmoitetuista tiedoista. Tarkasta tiedot pakkauksesta.